Policijski službenici su u četvrtak, na području nadležnosti Policijske uprave brodsko-posavske, proveli preventivno-represivne aktivnosti, odnosno akciju „Martinje“, s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola te počinjenja drugih prekršaja.

Tijekom akcije zabilježeno je ukupno 57 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega su 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja prekoračenja brzine, 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji te su utvrđeni i ostali prekršaji.

U navedenom vremenu ukupno je alkotestirano 97 vozača, a nedozvoljene koncentracije alkohola između 0,51 i 1,00 g/kg izmjerene su kod 3 vozača, kod četiri vozača izmjerena je koncentracija alkohola između 1,01 i 1,50 g/kg, dok su s koncentracijom alkohola iznad 1,51 g/kg zatečena dva vozača.

Rekordna koncentracija alkohola od 4,17 g/kg zabilježena je kod 68-godišnjeg vozača osobnog automobila, novogradiških registracijskih oznaka, koji je zatečen u prometu oko 12.30 sati, u Novoj Gradiški.

Na zahtjev vozača, uzeti su mu uzorci krvi i urina poradi analize na alkohol. Nakon zaprimanja rezultata nalaza, počinitelj će se prekršajno sankcionirati.

Komentari
Prethodni članakGradska knjižnica: Predstavljena knjiga Dijane Ferković “Novac”
Sljedeći članak143 novooboljele osobe od COVID-a 19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula