Prošli tjedan (od 1. do 7. studenog), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 16 prometnih nesreća, od kojih 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (2 osobe teško ozlijeđene, 4 osobe lakše ozlijeđene), te 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prošlotjednim kontinuiranim nadzorima u području prometa, policijski službenici su evidentirali 365 mjera po prometnim prekršajima. Od toga je utvrđeno najviše težih prometnih prekršaja, koji su inače najčešći uzročnici prometnih nesreća – „četiri ubojice u prometu“ (brzina, pojas, alkohol i mobitel). Utvrđeno je 157 prekršaja nepropisnih brzina, 53 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom upravljanja vozilom.

Najveća koncentracija alkohola od 3,17 g/kg alkohola u krvi, očitana je u organizmu 29-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 6. studenog, u 20.30 sati, u Lužanima. Najveća utvrđena brzina u naseljenom mjestu utvrđena je u Svačićevoj ulici u Slavonskom Brodu, a počinio ju je 4. studenog, 38-godišnji vozač osobnog automobila koji se kretao nepropisnom brzinom od 91 km/h. U ponedjeljak, 8. studenog, oko 2 sata, na 195 km autoceste A3, utvrđeno je najveće tjedno prekoračenje brzine izvan naseljenog mjesta. 38-godišnji vozač osobnog automobila kosovskih registracijskih oznaka kretao se nepropisnom brzinom od 200 km/h.

Policijski službenici će i dalje nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise i brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti.

Sudionici u prometu, prilikom vožnje vodite računa o vlastitoj sigurnosti i o sigurnosti drugih osoba u prometu!

Komentari
Prethodni članakU Novoj Gradiški sve veći odaziv na cijepljenje
Sljedeći članakUoči Martinja oprez: Policija pojačano kontrolira promet