Motel TURIST – Restoran i prenoćište koje se nalazi na autocesti A3 Beograd-Zagreb i udaljen je 135km od graničnog prijelaza Bajakovo, te na polovici puta od grada Slavonskog Broda i Nove Gradiške. Izgrađeno je davne 1952. godine, a tijekom 2015. godine potpuno je renovirano i opremljeno prema najnovijim i najmodernijim standardima.

Kapacitet prenoćišta je sveukupno 16 soba i 25 ležaja, a sve sobe opremljene su vrhunskim sustavom grijanje/hlađenje, kupatilom, kablovskom televizijom, telefonom i internetom. Radno vrijeme prenoćišta je 0-24h, a restorana od 07-23h!

Vanjska natkrivena terasa (ljetna terasa) s posebnim sustavom rashlađivanja kapaciteta je 40 sjedećih mjesta za posluživanje hrane i pića, te 20 mjesta za posluživanje osvježavajućih napitaka. Poluotvorena terasa ljeto-zima kapaciteta je 40 sjedećih mjesta za posluživanje hrane i pića te je opremljena sustavom grijanje-hlađenje i ventiliranje.

Upravo taj, po mnogočemu poseban motel bio je jučer domaćin božićnog domjenka članova Hrvatske demokratske zajednice, na kojemu su se okupila brojna poznata lica spomenute stranke, ali i drugi gosti kako bi probali specijalitete i ponudu Turista.

Osim redovnog jelovnika koji je svaki dan prepun brojnih delicija i domaće kuhinje, za jučerašnje goste pripremljeno je nešto novo što obogaćuje gastronomsku ponudu Motela, riječ je o Leskovačkom roštilju – roštilju koji je za sve ljubitelje mesa potpuni vrhunac, a kako ističu kuhari, onaj tko proba upravo taj roštilj, sigurno će se vratiti, jer količina i raznovrsnost mesa na pladnju na kojem se poslužuje, zadovolji baš svako nepce.

Priče o ovom specijalitetu su obično jako sočne i realistične, a i djecu posebno veselili priča o njegovom veličanstvu. Sama pomisao na obrok koji se sastoji od nekoliko vrsta pečenog mesa, budi u svima male kuhare i gurmane koji  uvijek jedva čekaju da hrana dođe na stol.

Leskovački roštilj postao je sve traženiji diljem Balkana, a danas ga u najboljoj varijanti možete okusiti upravo na ”Motelu Turist”, tako malo vas dijeli od neopisive gurmanske čarolije.

Osim ugodnog obiteljskog ambijenta tu je i osoblje koje je na raspolaganju uvijek. Osmijeh na licu, pokoja šala, ali profesionalnost na nivou, a sve to mogu potvrditi i jučerašnji gosti. 

Restoran i prenoćište Turist u Starom Petrovom selu još jedan je od dokaza kako skrivena mala mjesta u Slavoniji mogu biti pravi turistički i gastronomski biseri. 

no images were found

 

Komentari