REŠETARI – U četvrtak je, u poslije podnevnim satima, u Rešetarima održano predstavljanje kandidata  Narodne koalicije za V. izbornu jedinicu na kojoj su sudjelovali, nositelj liste  Zdravko Ronko, predsjednik požeškog SDP-a, HSS-ovac i aktualni saborski zastupnik Davor Vlaović, koalicijski partner Narodne koalicije koji je drugi na izbornoj listi u V. izbornoj jedinici, treća sa izborne liste Marta Luc-Polanc, SDP i peti na  listi, gradonačelnik grada Nova Gradiška, Vinko Grgić.

Nakon sviranja Himne i odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, uvodni govor održao je načelnik općine Rešetari Zlatko Aga posebno ističući odličnu suradnju sa bivšim ministrima iz SDP-ove Vlade  na mnogim projektima koji su pokrenuti u toj susjednoj općini. Nakon njega riječ je dobio gradonačelnik grada Nova Gradiška Vinko Grgić, a naglasak je bio na odličnoj suradnji načelnika i općina na projektima koji su u tijeku, naglašavajući da se takva suradnja nije događala prije. Naravno, razgovaralo se o ekonomiji, zapošljavanju, OPG-ima, odlasku mladih u zapadne zemlje, ali i o pokretanju inicijative za ostvarenje nacionalne mirovine za sve one koji napune 65 godina bez obzira na staž.

Nositelj liste Narodne koalicije za V. izbornu jedinicu, saborski zastupnik u više mandata, bivši Župan Požeško-slavonski, kao i dugogodišnji Gradonačelnik Požege Zdravko Ronko na pitanje kako teče kampanja između ostalog je rekao:

Uzimajući u obzir da je ljeto, uzimajući u obzir da smo prije par mjeseci imali jedne izbore, građanima je dosta izbora. Imamo jednu umrtvljeniju, da ne kažem dosadniju kampanju i mi jedva čekamo da dođe taj 11. rujna da to riješimo. Malo viši tonovi su sasvim logični u kampanji i ne mislim da je bilo vrijeđanja u kampanji. O Programu Narodne koalcije  istaknuo bih da smo  cjeloviti akcent stavili  na rast gospodarstva i proizvodnje i naravno da  time idemo na veća zapošljavanja, što je najbolnija točka, a moramo spomenuti da je u mandatu Vlade Zorana Milanovića došlo do smanjenja broja nezaposlenosti i onih koji su bili na burzi. Nadalje, idemo fokusirati se na čovjeka, kada gledamo u budućnost onda je to svakako obrazovna reforma, zna se jako dobro da su je sasjekli i da ćemo mi kada dodjemo na vlast krenuti upravo od tih reformi obrazovnog sustava jer bez njih ne bi donijeli budućnost djeci, sljedeće je zdravstvo i ova garnitura koja je radila posljednih šest mjeseci je dozvolila sebi da podijeli bolesne pacijente na bogate i siromašne, tko ima novaca neka se liječi, a tko nema zna se gdje mu je put. Mi to nećemo dozvoliti i sigurno dok bude SDP-a i dok SDP bude upravljao zdravstvom svi će imati pravo na liječenje i to bez novčanika i plaćanja, rekao je Zdravko Ronko i zaključio Narodna koalicija je jamac gospodarskog rasta, jamac je uzleta sigurnosti, nastavka obrazovnog sustava, zdravstva dostupnog svima, a ne samo bogatima, zaštitia prava za svakog pojedinca i to je razlog da Narodna kolacija dobije glasove na izborima.

Izjave ostalih sudionika predstavljanja kandidata za V. izbornu jedinicu u Rešetarima poslušajte u programu Radija Nova Gradiška.

Foto: Željko Idžotić

 

no images were found

Komentari