Rekonstrukcijom Ulice braće Radića, uređenjem trga i izgradnjom kružnog toka, kao dio cjeline, izgrađena je i nova kapelica Blaženog Alojzija Stepinca u Rešetarima.

A upravo jučer na dan rođenja Alojzija Stepinca upriličen je blagoslov i posveta nove kapelice, koja se nalazi na spoju ulica, Braće Radića i K.P.Krešimira IV.
Blagoslov kao i svetu misu vodio je velečasni Josip Bogović, župnik Župe Krista Kralja, a svim prisutnima obratio se i načelnik općine, Zlatko Aga:

-“Posebno mi je drago što smo danas na dan rođenja blaženog Alojzija Stepinca uspjeli završiti prvi dio izgradnje ovoga prostora i posvetiti ovu kapelicu upravo blaženom Stepincu koji je imao istinu, istinu za hrvatskog čovjeka, istinu za hrvatske svećenike i biskupe i sačuvao je hrvatsku crkvu u okvirima Rima i naše vjere. Iz tog razloga smatrao sam da možemo napraviti nešto lijepo. Sve što smo mogli od kapelice što je tu nekada bila sačuvali smo, stavili nove temelje, križ smo stavili na vrh nove kapelice, a gospu u ovaj lijepi okvir. Nadam se da će ovaj prostor kada ga u cijelosti završimo i uredimo zaista biti dio jednog lijepog naselja.”

Komentari
Prethodni članakDanas je Majčin dan: Hvala svim majkama!
Sljedeći članakOPĆINA SPS: Državna tajnica Dunja Magaš uručila Odluku o sufinanciranju projekta nerazvrstane ceste