Posjetili smo OŠ “Ljudevit Gaj” kako bi doznali nove informacije o izvrsnim rezultatima s natjecanja, energetskoj obnovi škole, mjerama prevencije širenja korona virusa, ekologiji i drugim brojnim projektima.

-” Energetsku obnovu OŠ “Ljudevit Gaj” je omogućio osnivač BPŽ, koja je potpisana u rujnu, a krenula je u siječnju. Plastična stolarija, izolacija, potpuna obnova školske dvorane. Izolacija krova dvorane, moderan plastični pod, dvorana će biti obnovljena i to će biti veliki dobitak za školu”, ističe ravnateljica Blagica Pečnjak.

U OŠ “Ljudevit Gaj” samo zdrava kuhana hrana

-” Dobili smo prošloga ljeta nove uređaje u kuhinji, vrijedne 400.000 kuna tako da kuhamo tri od pet obroka u tjednu, kuhinje se ne bi postidio ni najbolji restoran. Djeca su navikla jesti kuhano kod kuće pa u školi više vole pojesti nešto od pekarskih proizvoda, no s vremenom su navikli na kuhano iako je bilo opiranja na samom početku. Od 490 učenika u školskoj kuhinji hrani se njih 400, što je velika brojka.” 

Škola je opremljena modernom tehnologijom

-” Trenutno imamo 6 pametnih ploča i dva pametna ekrana, svaka učionica ima računalo, projektor. Cilj nam je u odreženo vrijeme opremiti sve učionice pametnim pločama. Županija je financirala kuhinju ali smo novac iz školskog proračuna trošili na keramičke radove i instalacije, malo smo stali s opremanjem ali ne bi smo se ni u sred Zagreba postidjeli svoje škole.” 

Početkom ožujka dobili su prve upute za prevenciju širenja korona virusa

-” U školi mora biti sapun, ubrusi za brisanje, zatim redovito brisanje klupa, sve što se radilo sada smo pojačali. Dobili smo novu uputu o provjetravanju prostorija, svaki učitelj provjetri prostor pod odmorom. Brišu se kvake, klupe, sve je pod kontrolom. A djeca su dobila uputu da nikako ne dolaze bolesni na nastavu. Ovim putem molim roditelje da ne šalju dijete s temperaturom u školu, jer ništa nije važnije od zdravlja djeteta.”

OŠ “Ljudevit Gaj” je prva eko škola u našoj županiji

-” Škola će biti domaćin 23.03. županijskom natjecanju iz biologije, nastavu ćemo prebaciti poslijepodne. Taj dan ćemo upriličiti projektni dan s nekoliko radionica uz Dan voda koji se uklapa u naš eko odgoj. Bili smo pobjednici Zelenog koraka, 8 godina sudjelujemo i pobjeđujemo na natječaju. Naša zarada bude 15 tisuća kuna što je vrijednost jedne pametne ploče. Učenici su motivirani i donose stari papir u jednu kućicu, svi se trude, roditelji su uključeni i jako smo zadovoljni tim projektom”- zaključila je ravnateljica Pečnjak. 

Komentari