RAZBOJNIK UHVAĆEN ZA NEKOLIKO MINUTA

Dana 2. studenoga, u 17.50 sati, u Novoj Gradiški, u Ulici M. Benkovića, nepoznata muška osoba (s maskom na licu), ušla je u trgovinu i uz uporabu sile od zaposlenice zatražila novac. Zaposlenica je odbila dati mu novac, te se isti udaljio u nepoznatom smjeru. Policijski službenici su odmah nakon zaprimljene dojave započeli tragati za počiniteljem, te su nakon nekoliko minuta u Ulici M. A. Relkovića uočili muškarca koji po opisu odgovara počinitelju. Kada je muškarac uočio policajce, dao se uz bijeg trčeći, no policajac ga je sustigao i uhvatio. Utvrđeno je da se radi o 20-godišnjaku, koji je priveden u policijsku postaju. Policijski službenici će 20-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo razbojništva u pokušaju predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te potom nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje. Policajci također protiv 20-godišnjaka podnose i prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici (kod sebe nije imao osobnu iskaznicu).

ČISTIO ZGRADU, PRONAŠAO BOMBE I POZVAO POLICIJU

Jučer (2. studenoga), u 10.40 sati, na području Općine Gornji Bogićevci, 62-godišnjak je prilikom čišćenja dvorišne zgrade pronašao bombe i odmah pozvao policiju. Policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu su izašli na mjesto pronalaska, te na siguran način preuzeli pet ručnih bombi (četiri ručnih bombi M-75 i jednu ručnu bombu M-50P1).

Policijski službenici podsjećaju građane na Kampanju „Manje oružja – manje tragedija“ u sklopu koje mogu vremenski neograničeno dragovoljno predati oružje bez sankcija. U slučaju odluke o dragovoljnoj predaji ili pronalaska oružja, isto ne donositi u policiju zbog opasnosti prilikom transporta, već policijske službenike pozvati na broj telefona 192, koji će doći na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti oružje.

Komentari
Prethodni članakOtvorena izložba fotografija mladog Novogradiščanina Davida Petrića
Sljedeći članakVečeras u Cerniku: Promocija knjige Vladimira Šeksa “Rašomon na Savi”