Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u školi, a u cilju očuvanja zdravlja učenika, njihovih obitelji i djelatnika Škole, ravnateljica OŠ Mato Lovrak, uz suglasnost Županijskog stožera civilne zaštite, donijela je odluku da će se nastava i za učenike 1. – 4. razreda (odnosi se to i na učenike područnih škola) u vremenu od 6. 5. 2021. godine do 14. 5. 2021. godine odvijati po modelu C (online nastava). Po modelu C u navedenome razdoblju nastavu pohađaju i učenici 5. – 8. razreda.

-” Nadali smo se kako ćemo se ove školske godine u svibnju vratiti u normalu, bez maski i epidemioloških mjera, pa nismo dočekali. Od ponedjeljka se u školu trebaju vratiti učenici i predmetne i razredne nastave. Situacija je bila dramatična i morali smo reagirati na vrijeme i donijeli smo odluku o zatvaranju škole. Nadamo se kako ćemo kraj nastavne godine na kompletno zadovoljstvo učenika, roditelja i nas djelatnika dočekati i završiti u školi,” – rekla je ravnateljica škole Vesna Lončar Cindrić.

Učenici i djelatnici OŠ Mato Lovrak nadali su se kako će ove školske godine biti povoljnija situacija, no epidemiološke mjere i dalje su na snazi. Protekli tjedan zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Školi, ravnateljica je uz suglasnost Županijskog stožera civilne zaštite donijela odluku o prelasku na online nastavu za učenike razredne nastave. Usprkos preprekama učenici OŠ Mato Lovrak sjajni su na natjecanjima. Ravnateljica Vesna Lončar Cindrić ponosna je na svoje učenike.

-” Veliki broj natjecanja je iza nas, iza nas su i županijska i državna natjecanja. Iz desetak predmeta imamo županijske prvake. Ovaj broj imamo u kontinuitetu dugi niz godina. To je samo iznenađenje zbog čudnih izazovnih vremena jer se nije išlo u škole domaćina već su sva natjecanja održana u matičnim školama. Žao mi je zbog toga jer učenici vole odlaziti u druge škole i stvarati nova prijateljstva. Izuzetno sam ponosna na njihove uspjehe koje postižu bez obzira na situaciju, gladni su znanja i ništa ih ne može omesti u osvajanju nagrada.”

-” Najteže nam poda podjela svjedodžbi učenicima osmih razreda, koja će vjerojatno drugu godinu biti bez svečane podjele, koja je iznimno važna učenicima, roditeljima ali i nastavnicima koji se vežu uz svoje učenike,” – zaključila je ravnateljica Lončar Cindrić.

 

Komentari
Prethodni članakKino Nova Gradiška prikazuje: SEF
Sljedeći članakTjedan Crvenog križa: Djelatnici darivali školarce iz Rešetara