Hrvoje Magdić, ravnatelj ogulinske Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana, od korona maturanata, kako ih je nazvao, oprostio se otvorenim pismom. Poručio im je kako je bilo neprocijenjivo gledati kako se od uplašenih klinaca pretvaraju u mlade ljude željne osvajanja horizonata budućnosti te zaključio kako su oni najbolja promocija svoje škole i grada.

Pomalo tužno djeluju prazni školski hodnici i razredi u vrijeme kada bi, da su normalne okolnosti, sve prštalo od vašeg veselja, pjesme, smijeha. Ovo bi bio tjedan u kojem biste se opraštali od razrednika, profesora i svojih kolega. Tek u ovom tjednu postojali biste svjesni onoga što smo vam stalno govorili o tome kako vrijeme brzo prolazi i kako u trenutku dođe kraj školovanja, napisao je Hrvoje Magdić svojim učenicima. Ravnatelj ogulinske Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana otvorenim pismom oprostio se od ovogodišnjih maturanata. Sjeća ih se, kaže, i kako su izgledali prije četiri godine.

Kao da ste jučer stigli u novu školsku zgradu i uplašeno gledali koji će vas razrednik prozvati. Ovih dana održavala bi se maturalna večera, čuo bi se zvižduk po školi (sad kad je tišina tako nedostaje!), a škola bi se bijelila od papirića koje biste ranije podrapali iz bilježnica vaših ‘omiljenih’ predmeta, prisjetio se ravnatelj uz šalu kako čak i spremačima nedostaju papirići.

Maturantima je napomenuo kako je završetak njihova školovanja potpuno drugačiji jer se događa u nekim neobičnim okolnostima.

Život piše zanimljive priče, a vaša je, u svakom pogledu, posebna.

– “Kao da vam je netko oduzeo onaj vaš trenutak, vaših pet minuta na sceni, pod reflektorima života, na prijelazu iz dječje u odraslu dob. S druge strane, bit će poseban osjećaj pričati jednom svojoj djeci i unucima kako ste bili jedina generacija u povijesti škole koja je kraj nastavne godine dočekala kod kuće. Možda budete i ponosni na taj podatak u svojoj biografiji”, piše Magdić.

Maturantima je zahvalio na svemu što ostavljaju iza sebe, uz napomenu kako veliko hvala treba izreći i njihovim roditeljima koji su ih pratili i usmjeravali na njihovom putu i lijepo surađivali s razrednicima i školom. Kaže kako su oni sada ponosni do neba!

– “Pred vama se otvara život, tako divan i izazovan, tako bogat i neistražen. Ovih dana postajete vladari tog prostora, pisci svoje životne priče, kormilari svog broda, a ja vam, od srca i iskreno, želim svako dobro i sve najbolje što zaslužujete! Budite svoji i s ponosom nosite ime svoje škole i grada kud god krenuli. Vi ste nam najbolja promocija”, istaknuo je Mandić.

Izvor: srednja

Foto: novogradiški maturanti

Komentari