Poskupljenje, inflacija, rat u Ukrajini, dolazak eura, sve veće cijene repromaterijala i goriva dovele su i do rasta cijena na novogradiškoj tržnici.

Prodavači kažu da će rastom grincajga ili vezice mrkve sa nekadašnjih 5,00 kuna biti lakše računati kada dođe euro. Zato su neki već digli cijene s 5 na 7,00 kuna.

-” Godina je grincajg bio 5 kuna, a čujte, cijene svega rastu, jednostavno nemamo ekonomsku računicu proizvodnjom povrća i dolaskom na tržnicu-“. S druge strane, oni koji nisu digli cijene kažu -” A tko će kupovati, ovo je siromašan kraj, nekada im je i tih 5 kuna puno jer se nakupi,” – kažu nam prodavači.

Za očekivati je da će cijene povrća postepeno rasti. Efekta nižeg PDV-a nema ni u ponudi mesnica na tržnicama. Cijene mesa posljednjih tjedana tek uzimaju zalet. -” Pada tov jer neće nitko raditi i smrdjeti po štali, a životinje traže i pažnju i obavezu,” – rekao je jedan od mesara . I od nižeg PDV-a na ribu – ništa. No i dalje, tržnica je posjećena udarnim danima jer domaće i svježe voće i povrće prevagne u odluci, bez obzira na nešto veću cijenu.

Komentari
Prethodni članakŽupan Marušić na 149. plenarnom zasjedanju Europskog odbora regija u Briselu
Sljedeći članakProgram obilježavanja VRO Bljesak: Koncerti Klape „Sveti Mihovil”, Sandija Cenova i TS „Sinovi ravnice”