Općina Cernik i ove će godine stipendirati učenike i studente s područja općine. Nastavit će tako dobru praksu davanja financijske pomoći koja se dodjeljuje pojedincima za potrebe njihova obrazovanja, profesionalnog usavršavanja ili istraživanja. Podsjetimo,stipendije se dodjeljuju na temelju akademskog uspjeha, posebnih talenata (sport, izvedbene umjetnosti), socijalnog statusa ili pripadnosti određenoj društvenoj ili etničkoj skupini.

– Pravo sudjelovanja na javnom natječaju imaju učenici i studenti koji su državljani Republike Hrvatske sa stalnim prebivalištem na području Općine Cernik najmanje 6 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za dodjelu stipendije, koji ne koriste odobreni kredit, stipendiju ili drugi oblik novčanog primanja koja imaju obilježja stipendije te imaju status redovitog učenika odnosno studenta.

Općina Cernik dodijelit će do pet stipendija u iznosu od 500,00 kuna, mjesečno studentima koji imaju prebivalište na području Općine Cernik i 300,00 kuna mjesečno za učenike srednjih škola koji imaju prebivalište na podučju Općine Cernik.

Prijava na natječaj za dodjelu stipendije podnosi se na propisanim obrascima (Obrasci S-1, S-2 i S-3 za učenike S-1 u, S -2 i S-3 ), dostupni na web stranici Općine Cernik www.cernika.hr ili osobno mogu preuzeti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Cernik . Prijava na javni natječaj s potrebnom dokumentacijom dostavlja se u roku petnaest (15) dana od dana objave javnog natječaja na web stranici www.cernik.hr, odnosno najkasnije do 31. listopada 2020. godine, na adresu: Općina Cernik, Frankopanska 117 – kaže načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić.

Komentari