Brodsko posavska županija na svojim je mrežnim stranicama objavila informaciju o raspisanom javnom natječaju za dodjelu stipendija redovitim studentima za 2018. godinu s područja ove županije.

Ove godine dodijelit će 46 stipendija i to studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja i darovitim studentima. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju redovni studenti državljani Hrvatske, s prebivalištem u Brodsko-posavskoj županiji. Uvjet natječaja je da su redovni studenti stručnog ili sveučilišnoga preddiplomskog, diplomskog ili integriranog diplomskog sveučilišnog studija. Oni koji prvi puta upisuju akademsku godine ne smiju biti stariji od 22 godine. Svi koji kandidiraju za stipendiju ne smiju imati odobren kredit, drugu stipendiju ili nekih drugi oblik novčanog primanja u kategoriji stipendije. Studenti prve godine studija, koji se za stipendiju prijavljuju po osnovi deficitarnosti, moraju imati najmanju prosječnu ocjenu u 3. i 4. razredu srednje škole 4.5, a studenti viših godina najmanju prosječnu ocjenu prethodne godine studija tri.

Deficitarna zanimanja su: sveučilišni studij: medicina, farmacija, sestrinstvo, dentalna medicina, strojarstvo, elektrotehnika, građevinarstvo, informatika, računarstvo, matematika, pedagogija, psihologija, rehabilitacija, logopedija, socijalna pedagogija, germanistika, anglistika, šumarstvo, drvna tehnologija, fizika, kemija, arhitektura, geodezija i geoinformatika, a kod stručnih studija: strojarstvo, građevinarstvo, sestrinstvo i eletrothenika.

Studenti prve godine studija, koji se prijavljuju po osnovi darovitosti moraju imati najmanju prosječnu ocjenu 3.i 4.razreda srednje škole 4,90, a studenti viših godina studija najmanju prosječnu ocjene prethodne godine studija 4. Za studente koji se prijavljuju po osnovi deficitarnosti prosječni mjesečni prihod po članu domaćinstva u prethodna tri mjeseca ne smije biti veći od neoporezivog dijela mjesečne plaće prema propisima RH uvećan za 30 posto. 

Korištenje stipendije odobrava se korisnicima za vrijeme trajanja studija odnosno do završetka zadnje studijske akademske godine. Korištenje odobrene stipendije nastupa po potpisivanju ugovora o stipendiranju a isplaćuje se za 11 mjeseci (siječanj-srpanj, rujan-prosinac) u iznosu od 800 kuna mjesečno.

Zainteresirani prijave trebaju poslati na adresu: Brodsko-posavska županija, Slavonski Brod, Petra Krešimira IV, Upravni Odjel za obrazovanje, šport i kulturu – Komisija za stipendiranje studenata, s naznakom “Natječaj za stipendije-deficitarna zanimanja” ili “Natječaj za stipendije – daroviti studenti. Detaljnije informacije o potrebnoj dokumentaciji možete pročitati OVDJE.

Izvor: Sbplus/ Foto: Ilustracija

Komentari
Prethodni članakNajbolji načini za popravak raspoloženja
Sljedeći članakPješaci sa snažnom porukom stigli u naš studio