Radovi na rekonstrukciji Kožarske i dijela Psunjske ulice u Novoj Gradiški u punom su jeku. Lijepo vrijeme i povoljni uvjeti idu “na ruku” izvođačima, stoga radovi napreduju planiranim tijekom. Radove izvodi tvrtka „Niskogradnja Jurčak d.o.o.“ iz Požege.

Kožarska ulica će se u cijelosti rekonstruirati: od spoja na novoizgrađeni kružni tok u ulici Ljudevita Gaja do križanja s Psunjskom ulicom, a zahvat završava uklopom Psunjske na križanje s Frankopanskom i Dienešovom ulicom.

Duljina zahvata u Kožarskoj ulici je 355 m’, a u Psunjskoj 119 m’. Cesta će biti širine 5,5 m sa završnim asfaltnim slojem, a pješačke staze se izvode minimalne širine 1,50 m. Sa zapadne strane Kožarske ulice izvest će se konzolna pješačka staza uz obrambeni zid potoka Šumetlice duljine cca 110m. S južne strane Psunjske ulice predviđeno je postavljanje 9 parkirnih mjesta od čega je 1 parkirno mjesto predviđeno za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Predviđeno je postavljanje novih svjetiljki s led izvorom svjetlosti na postojeće stupove (2 kom), odnosno postavljanje novih stupova javne rasvjete (7 kom) duž projektirane trase Kožarske ulice između pješačke staze i ceste.

Radi potrebe funkcioniranja javnih službi u području zahvata (Tehnički pregled vozila, HEP), radovi se izvode u dvije etape. Prva etapa je započela radovima kod kolnog ulaza prema stanici za tehnički pregled vozila prema sjeveru. Druga etapa radova odnosi se na spoj Kožarske ulice s kružnim tokom: od spomenutog kolnog ulaza prema jugu. Iz Grada Nova Gradiška, mole građane za razumijevanje i strpljivost tijekom trajanja radova koji se planiraju dovršiti tijekom lipnja ove godine.

 

Komentari
Prethodni članakNovi projekt OŠ Mato Lovrak za učenike s poremećajem pažnje
Sljedeći članakNova Gradiška: Skrivio prometnu nesreću pa napustio mjesto događaja