Jučer je u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška na dječjem odjelu održana Novinarsko-literarno-dramska radionica, na temu omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa. Radionica je to koja je održana u sklopu “Noć knjige”, ali je zbog praznika bila pomaknuta za kasniji termin.

Na radionici su sudjelovali učenici 6.-ih razreda OŠ “Ljudevit Gaja”, dok su gosti bili učenici 3. razreda OŠ “Mato Lovrak”, a zanimljiv program pripremile su im voditeljica i profesorica hrvatskog jezika i književnosti Marinela Banovčić i suvoditeljica knjižničarka Gradske knjižnice Mirjana Pranjić.

Tako su se djeca mogla zabaviti u igri pogađanja lika iz djela i stripa na temelju citata, sličice, opisa ili čitanjem šaljivih kratkih vijesti povezanih s likovima. Dobro su se djeca snašla i u improviziranoj radijskoj emisiji pod nazivom “Talk show”, a sve ih je na kraju čekao i zanimljiv kviz.

Zadovoljstvo reakcijom učenika kao i njihovim radom istaknula je profesorica Marinela Banovčić.

-“Ovo se pokazalo kao vrlo zanimljivom temom, moram reći da su ovo prihvatili s oduševljenjem i da su djeca to odradila odlično. Zahvaljujem Mirjani Pranjić što nas je pozvala i što smo tom prilikom i dobili ideju da osmislimo ovakvu radionicu.” – rekla je Banovčić

Na kraju odlično odrađene radionice svi sudionici su se družili i opuštali uz pripremljenu slatku zakusku i sokove.

Komentari