Prava “istraživačko-znanstvena” edukativno-kreativna radionica znakovita naziva “Pametni telefon” održana je u petak, 06.studenog. na Odjelu za djecu GKNG povodom Mjeseca hrvatske knjige.

Organizatorica radionice ispred GKNG bila je pom. knjižničarka Anka VIŠIĆ koja je djecu upoznala s programom i temom MHK-e 2015. u GKNG i Hrvatskoj, a zatim je učiteljica razredne nastave OŠ Ljudevita Gaja, Branka PILETIĆ, u zanimljivu razgovoru potkrijepljenim činjenicama iz znanosti i prezantacijom koju je pripremila učiteljica Dunja Vidošić, mr. prim. obrazovanja, “otkrila” s nadasve kreativnim, dinamičnim i znatiželjnim učenicima svog 4.b razreda OŠ Ljudevita Gaja NG mnoge činjenice o našem slavnom znanstveniku dok su učenici predložili nove zanimljive izume koje će, vjerujemo, jednoga dana “otkriti” i podariti svijetu i ljudima kao što je to činio i Nikola Tesla. Zadatak da ga “pozovu” na radionicu plakatima, crtežima “pametnoga telefona”, najpopularnijeg i njima najdražeg izuma te da načine intervju s njim, uspješno su izvršili. Slijedilo je zajedničko fotografiranje s “tetama knjižničarkama”: Ankom Višić, Mirjanom Pranjić i Biljanom Dakić, njihovim učiteljicama Brankom Piletić i Dunjom Vidošić te veselo druženje uz enciklopedije i 3D knjige iz područja znanosti, tehnologije i izuma, čarobne knjižnične bombone pune “teslinske” energije, sokove i keksiće kao mala simbolična nagrada za njihovu posvetu ovoj važnoj temi i Mjesecu hrvatske knjige.

DO IDUĆEGA DRUŽENJA!

Posebno zahvaljujemo ravnateljici OŠ Ljudevita Gaja Nova Gradiška, dipl. pedag. Heleni Kudri na dugoogdišnjoj i kreativnoj suradnji kako nje osobno, tako i vjernih suradnika, djelatnika škole. Hvala!

Autor: Biljana Dakić

06 3 04

2

Komentari
Prethodni članakHumoristična strana izbora: što su birači sve poručili putem glasačkog listića
Sljedeći članakNovogradiški kuglači nastavljaju s pobjedama