Donošenjem odluke Školskog odbora Osnovne škole Vladimir Nazor u Adžamovcima o darovanju stare izdvojene škole u Adžamovcima Općini Rešetari, dobivena je mogućnost proširenja i rješavanja potrebnog prostora za predškolski odgoj djece koja gravitiraju Osnovnoj školi u Adžamovcima. U tijeku su građevinsko-obrtnički i strojarski radovi na uređenju prostora i sanitarnog čvora, uz rješavanje grijanja i spajanja objekta na komunalnu infrastrukturu, vodovod, odvodnju i plin.

Radove je obišao načelnik općine Zlatko Aga. Vrijednost građevinsko-obrtničkih radova iznosi 1 milijun kuna, od toga prva faza radova koja je u tijeku za ovu godinu iznosi 250.000,00 kn, a druga faza oko 750.000,00 kn koja kreće od 01.01.2019. godine. Financijska sredstva su osigurana iz državnog i općinskog proračuna.

Završetkom radova prostor će biti prilagođen za predškolske aktivnosti, kao izdvojeni prostor za potrebe Dječjeg vrtića Čarobni svijet u Rešetarima, a dio prostora će biti opremljen u prostor za edukativne namjene, razna predavanja i obuke, kako djece tako i svih drugih građana. Dobit će se više prostora za kvalitetan i nesmetan rad svih koji imaju društvenu potrebu, a i sam objekt koji je narušavao izgled centra naselja zasjat će novim sjajem.

Općina će u idućoj godini urediti cjelokupan prostor dvorišta i okoliša oko stare škole u centru Adžamovaca.

Izvor/Foto:Općina Rešetari 

Komentari
Prethodni članakNovi Varoš: Gradilište za novu kapelu na mjestu nekadašnje, srušene 1991.
Sljedeći članakSpoj književnosti, likovnosti i kazališta: Sutra započinje “4. Let s Gavranom”