Hrvatska glazbena mladež svake školske godine organizira likovni natječaj „Radost slikanja uz glazbu“.  Ove godine učenici 3.a razreda uz mentorstvo učiteljice Irene Barić slikali su uz glazbu poznatog njemačkog skladatelja Ludwiga van Beethovena povodom 250.-te obljetnice njegova rođenja. Odabrali smo skladbu „Za Elizu“, te svoje glazbene impresije naslikali kombiniranom tehnikom akvarela i flomastera i poslali na natječaj u Zagreb, stoji na stranicama škole. 

Tjedan glazbe za djecu i mlade kojeg organizira Hrvatska glazbena mladež u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i Koncertnom dvoranom Vatroslav Lisinski s ciljem edukacije djece i mladih o vrijednostima klasične glazbe ove godine trebao je započeti 29. i 30.travnja izložbom najboljih učeničkih likovnih ostvaraja i koncertom. Zbog pandemije Covid -19 koncert je odgođen za prosinac 2020.godine, a izložba najboljih likovnih uradaka napravljena je virtualno.

U likovnom natječaju sudjelovala su djeca i mladi od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta sa 150 pojedinačnih i skupnih likovnih uradaka. Ocjenjivački žiri u sastavu mr.sc. Lada Ratković – Bukovčan, red.prof. Katarina Krpan i Mo Tonči Bilić odabrao je sedamdesetak radova za virtualnu izložbu. Među deset pohvaljenih radova je i likovni rad učenika 3.a razreda Patrika Milaka.

Virtualnu izložbu odabranih učeničkih radova možete pogledati OVDJE. 

Izvor/Foto: OŠ ”Mato Lovrak” Nova Gradiška 

Komentari