Kulturno umjetničko društvo „Radinje” Siče društvo je entuzijasta i zaljubljenika u folklor, običaje i bogatu folklornu baštinu svoga kraja. Ekipa uhodana, vrijedna dosada je ostvarila niz nastupa, gostovanja, ali i radnih akcija na uređenju svoga mjesta, ali i Društvenog doma u kojemu se sastaju i održavaju probe.

– Godina koja je na izmaku bila je puna nastupa i gostovanja, radnih akcija, ali i zajedničkih druženja. Lijepo nam je, radimo, pjevamo, plešemo, čuvamo običaje naših starih. Nedavno smo snimili i kalendar s fotografijama naših članova i mještana Siča u kojemu smo naglasak stavili na starinska, autohtona jela našega mjesta. Uz članove društva, nedavnoj su se akciji pridružili i mještani koji su, svatko na svoj način, dali svoj doprinos. Kako bi ih nagradili za njihov rad i trud, Upravni odbor društva odlučio je članove društva i mještane povesti na izlet u Zagreb. U dvorani „Vatroslava Lisinskog” uživali smo u koncertu Tamburaškog sastava „Fijaker” – kaže predsjednik KUD-a „Radinje” Siče Ivica Šebelić.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakNovi projekti: Učenici novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole praksu će obavljati u Austriji, Španjolskoj i Sloveniji
Sljedeći članakHrvatski policajci na granici brutalno pretukli migrante?