Naš grad je ovih dana uistinu veliko gradilište. Većina radova se privodi kraju. Završni detalji se sređuju, glanca se i uređuje. Zanimalo nas je stanje radova, te smo upitali gradonačelnika Vinka Grgića o svim građevinskim pothvatima koji se odvijaju u Novoj Gradiški.

 
Građevinski radovi na šetnici i cesti kod Gimnazije Nova Gradiška su u samom finišu. Do kraja mjeseca bi trebale stići i klupe, okviri za bicikle zaštitni stupovi, te bi se trebali asfaltirati pločnici i prilazne staze. Kružni tok je gotov i napravljen po svim zadnjim standardima. Slijedi službeni tehnički pregled, te bi taj dio grada u konačnici trebao dobiti zasluženu vizuru, koje se ne bi postidili ni veći gradovi od našeg! Gradonačelnik Grgić najavljuje da spektakularnog otvorenja uz rezanje vrpce i tamburaše neće biti, jer se nema vremena za slavlje, dalje se mora raditi na dobrobit svih građana našeg grada, kako bi nam svima bio što ugodnije mjesto za život.

 
Što se tiče parka, postavljene su nove led svjetiljke koje su napokon pravedno osvijetlile naš „Central Park“. Popločavanje parka je nešto sporiji posao, zbog izuzetno teškog načina postavljanja , te je prolongirano , ali nas gradonačelnik Vinko Grgić uvjerava da kroz desetak ili petnaest dana, svi radovi će biti privedeni kraju. Finalni radovi uključit će obnovu i sadnju hortikulture, saniranje kanala, te postavljanje 25 klupa s odgovarajućim kantama za otpatke. Malo po malo park ponovno postaje prava zelena oaza i duša grada Nova Gradiška.

 
Danas se kreće i s rekonstrukcijom pješačke staze u Gajevoj ulici. S obzirom na to da je staza stvarno devastirana i oštećena raznim instalacijama i kopanjem, pristupit će se obnovi iste.

 
Ovih dana bi trebali završiti radovi na Gradskoj tržnici. Naime pristupna cesta, odnosno pristupna pješačka staza s rampom i sa stepenicama prema ulazu na tržnicu sa sjeverne strane.

 
Uistinu, ovo vruće i sparno ljeto ne ometa radnike i gradonačelnika Grgića u ispunjenju svih zacrtanih planova. Sistematski, promišljen i urbanistički opravdan plan izvršava se do posljednjeg detalja. Za Novogradiško glazbeno ljeto, naš grad će zasjati i u svom najljepšem sjaju. Obnovljen, rekonstruiran, popravljen i uljepšan, za ugodniji, kvalitetniji i ljepši život svih nas !

Komentari