PLANIRALI KUPITI BAZEN ZA IZNOS ISPOD 200 EURA, A OSTALI BEZ NEKOLIKO DESETAKA TISUĆA KUNA

U Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, dana 8. srpnja, zaprimljena je kaznena prijava od oštećenog 53-godišnjaka sa područja Općine Slavonski Šamac. Oštećeni je izjavio da je njegov sin, dana 6. srpnja, putem društvene mreže kontaktirao nepoznatu osobu koja je prodavala vanjske bazene i dogovorio kupnju. Potom je na doznačeni račun nepoznate osobe sa svoje i očeve kreditne kartice (koju mu je otac dao na korištenje), uplatio iznos ispod 200 eura za bazen i usluge slanja. Ubrzo su obojica dobili poruke od banke o izvršenim sumnjivim transakcijama putem kojih je sa njihovih računa skinut iznos ispod 30 tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela računalne prijevare, te podnose izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Savjeti građanima:

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini on line. Uvijek treba paziti na komunikaciju putem društvenih mreža, putem kojih često vrebaju osobe spremne na prijevaru. Građane još jednom podsjećamo da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele olako kartični PIN ili lozinku za online bankarstvo.

Pročitajte više o tome kako ostati zaštićen od online prijevara Ravnateljstvo policije – Internet prijevare (gov.hr)

SUDAC ISTRAGE 56-GODIŠNJAKU ODREDIO JEDNOMJESEČNI ISTRAŽNI ZATVOR

U vezi događaja od 8. srpnja, u ulaznom hodniku trgovačkog centra u Slavonskom Brodu (osnovna i dnevna informacija od 8. srpnja), dana 9. srpnja, osumnjičeni 56-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo teška tjelesna ozljeda predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje. Istoga dana sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu, 56-godišnjaku je odredio jednomjesečni istražni zatvor. Policijski službenici su 56-godišnjaka, istoga dana, u 14.20 sati, predali u zatvor u Požegi.

MOTOCIKLISTA SLETIO U KANAL I UDARIO U BETONSKI ZID MOSTA

U Kovačevcu, dana 10. srpnja 2022., u 2.50 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Policijski službenici su utvrdili da je 22-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,18 promila) upravljao motociklom (talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka), te za kretanje nije koristio kolnik, već je prešao na travnato šljunčanu bankinu, sletio u kanal i motociklom udario u betonski zid mosta. Motociklista je teško ozlijeđen, te je nakon pružene liječničke pomoći zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose odgovarajuće prijave nadležnom sudu.

U VOŽNJI PUKNULA I ZAPALILA SE GUMA NA TERETNOM VOZILU

Dana 9. srpnja, u 22.50 sati, na autocesti A3, u blizini Starog Petrovog Sela, došlo je do pucanja gume na teretnom automobilu sa priključnim vozilom (zagrebačkih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 34-godišnjak. Puknuta guma se uslijed trenja zapalila, te je došlo do oštećenja dva osobna automobila (topljenje zaštitne plastike podvozja) koji su se nalazili na priključnim vozilom. Požar su u 23.30 sati lokalizirali djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici o događaju dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Komentari
Prethodni članakU utorak u kinu biografska drama: Respect
Sljedeći članakŠportska udruga gluhih Nova Gradiška: Ljetni sportski kamp 2022.