U Gradskoj knjižnici Nova Gradiška jučer je svečano otvorena manifestacija ”Ljeto u knjižnici 2019”.

Stručni tim Gradske knjižnice Nova Gradiška i ovoga je ljeta pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, sa suorganizatorima i suradnicima pripremio brojne kreativne sadržaje već tradicionalne i nagrađivane manifestacije „LJETA U KNJIŽNICI“ koje ove godine slavi svoj 18. rođendan!

Veliki broj mališana okupio se u prostorijama Dječjeg odjela Gradske knjižnice kako bi sudjelovao na prvoj ovogodišnjoj radionici prepunoj iznenađenja.

U ime grada Nove Gradiške, zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, prigodnim je riječima otvorio 18. po redu manifestaciju ”Ljeto u knjižnici”.

-” Ljeto u knjižnici je postalo punoljetno, 18 je to godina predanog rada i truda. Pročitao sam sadržaj, bit će jako zanimljivo. Želja nam je da dođete u što većem broju sa svojim roditeljima, da se lijepo zabavite i ponešto naučite. Hvala svima koji su se potrudili za još jedno ljeto u knjižnici, i sva prethodna. Drago mi je da su djelatnici na čelu s ravnateljicom Biljanom Dakić organizirali ovo za naše najmlađe novogradiščane i sve one koji nam dolaze iz susjednih općina”. – istaknuo je Vidošić.

Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška, izrazila je zadovoljstvo što već skoro dva desetljeća ovaj program okuplja najmlađe tijekom ljetnih praznika, pokušavajući ih animirati, obogatiti slobodno vrijeme i razviti ljubav prema pisanoj riječi, knjižnici i raznim edukativnim radionicama koje potiču kreativnost.

Okupljene mališane je pozdravila i Mihaela Đeraj, voditeljica Odjela za društvene djelatnosti grada Nova Gradiška. Naglasila je važnost ovakvih programa za obogaćivanje kulturnog i društvenog života našeg grada.

Svečanost otvorenja popraćena je pjesmom vrtićanaca Dječjeg vrtića “Maslačak” te raznim recitacijama. Najčitateljica Vanda Pirić i njena sestra Irina potaknule su ostale mališane kako više i češće čitati knjige. Istraživanja pokazuju da se mozak djeteta, kojem odrasli čitaju i pričaju, brže razvija. Stoga pedijatri preporučuju rano čitanje na glas. Samo 15 minuta glasnog čitanja dnevno pomaže djetetovu cjelokupnom razvoju. Majka Ivana svojim je djevojčicama čitala od rane dobi, zavoljele su i čitanje ali i pisanje pjesama. Marin Mokrović predstavio je svoju kreativnu kolekciju izrađenu od plastelina, dok će sutra imati i prvu izložbu likovnih radova u Gradskoj knjižnici. Na svečanom otvorenju, predstavila se i Lana Ljubičić članica Plesnog studija Marina Mihelčić.

Svi zainteresirani su pozvani da se priključe na radionice koje je Gradska knjižnica Nova Gradiška organizirala, jer ljeto je ljepše uz druženje, a mnoštvo toga su pripremili za naredni period. Kreativno-ekološka radionica očekuje predškolce i osnovnoškolce danas od 9h, zanimljivog naziva OSMIJEH NA POLICI”.

Komentari