U Policijskoj postaji Nova Gradiška, dana 30. siječnja, u 19.55 sati, zaprimljena je dojava o pucnjavi u mjestu Seoce.

Policijski službenici su odmah intervenirali i uhitili 43-godišnjaka od kojega su oduzeli automatsku pušku. Očevidom je utvrđeno, da je 43-godišnjak ispalio 267 komada streljiva (kalibra. 7,62 mm) iz automatske puške, dok je 11 komada streljiva ostalo u spremniku. Temeljem naloga Županijskog suda, pretražen je dom i prostorije koje koristi osumnjičeni, te je pronađeno 133 komada streljiva raznog kalibra, dva okvira za automatsku pušku sa 59 komada streljiva (kalibra 7,62 x 39 mm), 52 komada zrna (kalibra 7,62 x 54 mm), 3,62 metra sporogorećeg štapina i tijelo ručne bombe M50P3 bez eksploziva.

Policijski službenici su 43-godišnjaka, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja eksplozivnih tvari, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, nakon čega će ga predati Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

UŠAO U TUĐE DVORIŠTE I OZLIJEDIO PSA

Policijski službenici Policijske postaje Okučani, proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom, potvrdivši sumnju u počinjenje kaznenog djela narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora i kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja. Policija sumnjiči 53-godišnjaka, da je 28. i 29. siječnja ulazio u otvoreno dvorište 47-godišnjaka i unio leš domaće životinje (janje), smatrajući da je istu usmrtio pas (vl. 47-godišnjaka). Ponovno je 29. siječnja ušao u dvorište oštećenoga, ozlijedivši vilama njegovog psa. Ozlijeđenom psu pomoć je pružio veterinar Veterinarske ambulante Okučani.

Policijski službenici protiv 53-godišnjaka podnose kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

NISU USPJELI UĆI U RH S KRIVOTVORENIM PCR TESTOVIMA

Tijekom vikenda 10 osoba je pokušalo ući u Republiku Hrvatsku  s krivotvorenim PCR testovima, u čemu nisu uspjeli. Naime, policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, prilikom granične kontrole na ulazu u Republiku Hrvatsku, dana 30. i 31. siječnja, kod 10 osoba su otkrili krivotvorene PCR testove izdane u Bosni i Hercegovini. Radi se o tri osobe (državljani RH), koji su 30. siječnja policajcima na uvid dali krivotvorene PCR testove, a 31. siječnja, sedam osoba (dvoje državljani RH, te pet državljana Bosne i Hercegovine) je učinilo isto.

Policijski službenici protiv svih počinitelja podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Komentari
Prethodni članakSedam novih pozitivnih osoba u Brodsko posavskoj županiji, dvije osobe preminule od COVID-19
Sljedeći članakPotpisano! Novogradiščani već ovo ljeto na svojim bazenima!