Glumačka i pjevačka udruga ”Sve lipo” iz Srednjeg Lipovca, u blagdansko vrijeme, već tradicionalno sve zainteresirane počasti prigodnim pučkim igrokazom.

Ovi vrijedni amateri, osnovali su Udrugu 2012. godine. Trenutno broje oko 80 aktivnih članova, u rasponu od 20 do 80 godina starosti. Osnovni cilj udruge je sačuvati stare običaje i pjesme od zaborava i promovirati Srednji Lipovac – malo mjesto u srcu Slavonije posebno po mnogočemu. 

Pjevačka grupa sudjelovala je na brojnim smotrama, a neke od njih su Pasionska baština u Zagrebu, te Brodsko kolo u Brodsko posavskoj županiji.

Glumačka skupina svake godine pripremi jedan pučki igrokaz čija se premijera tradicionalno održi u Hrvatskom seljačkom domu u Srednjem Lipovcu.

Autorica igrokaza je Paulina Didović, a grupa uključuje oko 15 glumaca amatera. Igrokazi se bave temama vezanim uz život na selu (npr. ženidba, odlazak u inozemstvo, izrada rezbarije, školovanje…).

Ovogodišnji igrokaz ”Raj na zemlji” je sedmi igrokaz predstavljen pred mnogobrojnom publikom. Prikazuje život 50-ih godina, susjedske odnose i dogodovštine iz svakodnevnog života, koje publiku nasmiju do suza. 

Podršku Udruzi dao je i načelnik Općine Nova Kapela, Ivan Šmit, koji je pohvalio rad Udruge, te iskazao želju za još više ovakvih događanja. 

Komentari
Prethodni članakDobri rezultati mladih novogradiških kuglača
Sljedeći članakBliži se finale Finale 17.ZMNL “Nova Gradiška”: CB”Rubikon”-CB”Numero/Kip gradnja” odmjerit će snage