Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su obavljajući zadaće prevencije i sprječavanja počinjenja kaznenih djela iz čl. 326 Kaznenog zakona, te sprječavanja i suzbijanja svih vrsta i oblika kriminaliteta, jučer i prekjučer u tri slučaja  utvrdili niz raznih prekršaja. 

Dana 24. lipnja, u 23.40 sati, na području Općine Oriovac, kontrolirali su vozilo talijanskih registracijskih oznaka i broja kojim je upravljao 23-godišnji pakistanski državljanin. Utvrdili su da vozač za vrijeme vožnje ne koristi zaštitni sigurnosni pojas, te je utvrđena tehnička neispravnost vozila, a odbio je ponuđeno testiranje na alkohol i droge. Za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama su mu izdani prekršajni nalozi, a vozilo je isključeno iz prometa. Nadalje od 23-godišnjaka je oduzeto 1,9 grama droge hašiš te je prekršajno prijavljen zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge. Također je utvrđeno da se osumnjičeni nalazio na području Republike Hrvatske, iako mu je prethodno već određena zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od 12 mjeseci. Nastavlja se daljnji rad i kriminalističko istraživanje sukladno odredbama Zakona o strancima nakon kojega će sukladno utvrđenom biti proslijeđena odgovarajuća pismena.

Dana 25. lipnja, u 2.55 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška u blizini naplatnih kućica (autocesta A3), zaustavili su osobni automobil poljskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnjak (pakistanski državljanin). Utvrđeno je da upravlja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, te za vrijeme vožnje nije koristio zaštitni sigurnosni pojas. Također nije imao prometnu dozvolu vozila kojim upravlja. Izdan mu je prekršajni nalog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Zbog sumnje u svrhu boravka istoga u Republici Hrvatskoj policijski službenici nastavljaju daljnji rad sukladno odredbama Zakona o strancima, nakon kojega slijedi podnošenje odgovarajućih pismena. 

Dana 25. lipnja, u 9.35 sati, na autocesti A3, kontroliran je osobni automobil španjolskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak (državljanin Republike Srbije). Vozač je uhićen zbog sumnje u počinjenje više prekršaja. Tijekom vožnje nije koristio zaštitni sigurnosni pojas, te je koristio mobitel na nepropisan način, a utvrđeni su i drugi prekršaji (odbio se podvrći alkotestiranju i testiranju na droge). U stanici za tehnički pregled vozila utvrđeno je više većih tehničkih nedostataka na vozilu te je isto isključeno iz prometa. Nad 25-godišnjakom je u Općinskom sudu u Slavonskom Brodu proveden žurni prekršajni postupak, te je pritom kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 8 dana uz primjenu uvjetne osude, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane korištenja strane vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca. Nastavlja se daljnji rad i kriminalističko istraživanje sukladno odredbama Zakona o strancima. 

Komentari
Prethodni članakDanas se obilježava Dan hrvatskih branitelja Općine Rešetari
Sljedeći članakI ove godine na Gradskim bazenima Mala škola ronjenja