Tijekom prošlog tjedna (1. od 7. srpnja) na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je 49 kaznenih djela. U navedenom razdoblju na prometnicama u nadležnosti policijske uprave, dogodilo se 18 prometnih nesreća od kojih 7 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s  materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 2 osobe su teško ozlijeđene dok je 6 osoba lakše ozlijeđeno. U području javnog reda i mira evidentirano je 10 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

I dalje u kontinuitetu pojačani nadzori

U pojačanim nadzorima prometa s ciljem suzbijanja prometnih prekršaja i smanjenja broja stradavanja osoba u prometnim nesrećama, policijski službenici su na području Policijske uprave brodsko-posavske, od 1. do 7. srpnja 2024. godine, kontrolirali 539 vozila. Pritom su utvrdili 324 prometna prekršaja, od kojih 87 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 72 prekršaja nepropisnih brzina, 14 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (tehnička neispravnost 14, pretjecanje i obilaženje 5, istek važenja prometne dozvole 4, nepoštivanje prednosti prolaza 3, upravljanje bez položenog ispita 2, upravljanje pod zabranom 1 i dr.). Najveća koncentracija alkohola u iznosu od 2,03 promila očitana je u organizmu 38-godišnjaka koji je zadržan u policiji na otriježnjenju, dok je najveća nepropisna brzina od 103 km/h utvrđena u naselju (Slavonski Brod, Šetalište Braće Radića, 2. srpnja, u 10.20 sati) za koji prekršaj je sankcioniran vozač osobnog automobila.

Policijski službenici će i dalje nastaviti u kontinuitetu s pojačanim nadzorima prometa s posebnim naglaskom na „4 glavne ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojas i mobitel), odnosno teže prometne prekršaje koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća i težeg stradavanja osoba.

Pozivamo sudionike u prometu na oprez te da svojim pozitivnim ponašanjem i poštivanjem prometnih propisa u prometu doprinesu boljem stanju sigurnosti.

Komentari
Prethodni članakNova Gradiška: U požaru na gospodarskim zgradama jedna osoba lakše ozlijeđena
Sljedeći članakŽupan Marušić proglasio stanje elementarne nepogode