Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 19. do 25. veljače, dogodilo se 26 prometnih nesreća, od kojih je sedam s ozlijeđenim osobama a 19 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno devet osoba, dvije su teže, a sedam lakše.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 724 vozila te su utvrdili 374 prometna prekršaja, od čega: 99 prekršaja nepropisnih brzina, 49 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 95 km/h, a izmjerena je u utorak, 20. veljače oko 22:10 sati u Slavonskom Brodu, počinitelj prekršaja je 20-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 176 km/h, a izmjerena je u ponedjeljak, 19. veljače na dionici autoceste A3, počinitelj prekršaja je 37-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Tjedni rekorder po koncentraciji alkohola je 39-godišnjak koji je u petak 23. veljače upravljao s kombijem, izvršenim alkotestiranjem očitana mu je koncentracija alkohola u iznosu od 2,72 promila.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Komentari
Prethodni članakU subotu ispred crkve Krista Kralja u Rešetarima kreće “Križni put našim selima”
Sljedeći članakZapočelo podnošenje zahtjeva za potporu proizvođačima svinja većih klaoničkih težina zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih mjerama za suzbijanje ASK za grla isporučena na klanje od 1. do 31. siječnja 2024. godine