Policijska uprava Brodsko posavska u službenom izvješću potvrdila je jučerašnje neslužbene informacije kako je prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama u Donjim Andrijevcima skrivio vozač osobnog automobila koji je u istoj stradao. 

“Dana 03. rujna 2018. godine oko 06,12 sati na pružnom prijelazu između Radničke ceste i Trnavačke ulice u Donjim Andrijevcima, dogodila se prometna nesreća s poginulom osobom.

Provedenim očevidom policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su utvrdili da je do prometne nesreće došlo iz razloga što se 41-godišnji vozač osobnog automobila nije zaustavio pred prijelazom ceste preko željezničke pruge, već je automobilom ušao na prijelaz i tom prilikom je došlo do udara prednjeg dijela lokomotive u lijevi bočni dio osobnog automobila.

U ovoj prometnoj nesreći na mjestu događaja je smrtno stradao 41-godišnji vozač.

Promet željezničkom prugom je od vremena nastanka prometne nesreće do 09,33 sati, bio zatvoren u oba smjera, a od 09,33 sati promet prugom se za oba smjera odvijao izmjenično, sjevernim kolosijekom, do otklanjanja neispravnosti na južnom kolosijeku.” – stoji u izvješću Stjepana Kukure

Nadalje policija i dalje upozorava na “četiri ubojice u promet” koji su i dalje najbrojniji prekršaji na našim prometnicama. 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 27. kolovoza do 2. rujna 2018. godine, u okviru preventivno represivnih aktivnosti, utvrdili su ukupno 383 prometna prekršaja. Unatoč kontinuiranim policijskim kontrolama i dalje su najbrojniji prekršaji: brzina, pojas, alkohol i mobitel. Utvrđeno je 217 prekršaja nepropisnih brzina, 35 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 14 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 5 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Dogodila se 21 prometna nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama. U njima su 2 osobe teško ozlijeđene, a 11 osoba je lakše ozlijeđeno.

Najveća brzina u naselju od 133 km/h je izmjerena 31. kolovoza 2018. godine u 11,22 sati u Sapcima, a osobnim automobilom je upravljao 35-godišnjak s područja općine Donji Andrijevci. Na auto cesti A3 kod Velike Kopanice je 02. rujna 2018. godine u 11,54 sati izmjerena najveća brzina od 217 km/h automobila kojim je upravljao 44. godišnji državljanin Njemačke.

Najveća koncentracija alkohola od 2,63 promila, utvrđena je dana 01. rujna 2018. godine u 02,45 sati u Slavonskom Brodu u PK IV, kod 41. godišnjeg vozača bicikla iz Slavonskog Broda.

“Policija i ovom prilikom apelira na sve sudionike u prometu da budu oprezni, čuvaju svoj život i živote drugih, te se pridržavaju prometnih propisa.” -ističu iz PU Brodsko posavske 

Komentari