S obzirom da je započela sezona pojačanog sudjelovanja motocikala i mopeda u prometu na cestama i prometna policija Policijske uprave brodsko-posavske je i ove godine dolaskom sezone povoljnih vremenskih prilika ponovila treninge sigurne vožnje i dodatnu obuku policijskih službenika – prometnih motociklista za sigurno i odgovorno sudjelovanje u prometu na cestama.

Kako bi u javnom prometu bili što bolje pripremljeni prometni policajci su na prometnom vježbalištu u petak od 9 sati simulirali što realnije situacije s kojima se vozači motocikala inače susreću u prometu od tzv. slalom vožnja, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje sa motociklom, silazak sa motocikla i slično.

S ciljem da se i ostali sudionici u prometu upozore na veću prisutnost motocikala i mopeda u prometu policijski službenici – prometni motociklisti su oko 12 sati se uz kraća zaustavljanje provozali i ulicama Slavonskog Broda.

Više o greškama vozača mopeda, motocikla i ostalih vozača prema toj skupini sudionika, kao i savjete te preporuke za vozače mopeda i motocikala, vozači ovih kategorija i ostali građani mogu pročitati na web stanici MUP-a,

Najava: Motociklistički trening sigurne vožnje ( http://www.mup.hr/233536.aspx ).

Policijski službenik za odnose s javnošću, Antun Jakobović

 

 

Komentari
Prethodni članakProdajem kozu za mužnju. 097/610-49-18
Sljedeći članakSmrtno stradao motociklist, teže ozlijeđena biciklistica