Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su, 24. rujna 2020. godine, održali okrugli stol u prostorijama policijske postaje Nova Gradiška. Navedenom su, uz policijske službenike, bili nazočni pedagozi svih osnovnih i srednjih škola s područja grada Nove Gradiške, djelatnici Centra za socijalnu skrb i Doma zdravlja Nova Gradiška.

Cilj navedenog događaja je umrežavanje svih nadležnih državnih tijela, a kako bi koordinirano iznašli zajednički odgovor u sprječavanju svih oblika nasilja nad ženama. Tom prilikom prisutnima prezentiran je videospot „Lily“ koje je izradilo Ministarstvo unutarnjih poslova uz podršku Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i drugih partnera koji su se aktivno uključili u projekt „Lily“.

Prisutni su informirani o znakovima i posljedicama nasilja u obitelji, obvezama i procedurama postupanja policije, zaštitnim mjerama i drugim savjetima žrtvama te je i ovaj put naglasak stavljen na netoleriranje nasilja te da se o njemu treba raspravljati.

Tema okruglog stola bila je i nasilje koje se vrši putem Interneta, te su o opasnostima i mjerama prevencije nazočne educirali policijski službenici Službe kriminalističke policije.

Komentari
Prethodni članakPrometna nesreća u Ulici kralja Dmitra Zvonimira
Sljedeći članakDanas projekcija animiranog filma ”KABULSKE LASTAVICE”