Novogradiški policajci su  21. veljače oko 15 sati u Novoj Gradiški zaustavili i kontrolirali osobni automobil slatinskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnjak. Izvršenim provjerama je utvrđeno da isti upravlja vozilom kojem je prometna dozvola istekla krajem 2022. godine. Daljnjim nadzorom je utvrđeno da vozač upravlja pod utjecajem alkohola od 0,78 promila, te je isključen iz prometa. Policija podnosi izvješće o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaju iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Dvije dragovoljne predaje oružja

Dvoje građana s područja Policijske uprave brodsko-posavske su se odlučili na dragovoljnu predaju eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva.

U prvom slučaju građanin s područja općine Donji Andrijevci je dragovoljno predao ručni raketni bacač RPG 22. Dok su policijski službenici u drugom slučaj u Slavonskom Brodu, od građana preuzeli 55 komada ne rasprskavajućeg streljiva 14,5 mm.

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su dolaskom na adrese pozivatelja na siguran način preuzeli minsko eksplozivna sredstva.

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te u sklopu kampanje „Manje oružja – manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, građanin koji želi ostati anoniman, neće snositi sankcije.
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Komentari
Prethodni članakRavnateljica Vera Trobić: Vrtići rade “punom parom”, čeka nas i puno novih aktivnosti
Sljedeći članakRussel Crowe i Liam Hemsworth u glavnim ulogama: Večeras u kinu pogledajte akcijski triler “Zemlja loših”