U Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, u četvrtak, 1. kolovoza započeo je prvi radni dan za 18 policijskih službenika vježbenika. Načelnik policijske uprave Antun Valić, održao je sastanak sa novim radnim kolegama, upoznavši ih s njihovim pravima, ali i obvezama. Istaknuo je zadovoljstvo prijemom novih ljudi u sustav, koji će u sustav unijeti inovativne ideje i osnažiti policijsku službu. Preferirajući pro aktivno djelovanje, novozaposleni mladi ljudi, rame uz rame sa starijim kolegama, strateškim će pristupom zajednički graditi modernu policijsku službu, koja brine o javnom redu i miru, te sigurnosti građana i imovine.

Na ovogodišnji natječaj za zanimanje policajac/policajka 2019./2020. godine, koji je aktualan do 31. kolovoza, prijavilo se oko stotinjak mladih sa područja Policijske uprave brodsko-posavske. Po završetku natječaja i odabiru kandidata sukladno zadanim uvjetima i kriterijima, znati će se koliko će ih započeti sa obrazovanjem za zanimanje policajac/policajka (s danom 16. rujna 2019. godine), te također koliko će novih policijskih službenika vježbenika nagodinu po završetku obrazovanja zasnovati radni odnos u policijskoj upravi i obući časnu odoru hrvatskog policajca.

Stupanjem na snagu Zakona o policiji (NN 34/11, 130/12, 89/14, 151/14, 33/15, 121/16, 66/19) izmijenjene su i pojedine odredbe natječaja

U odnosu na prethodno objavljeni natječaj u ožujku 2019. izmijenjen je datum početka programa pa je tako novi datum početka 16. rujna 2019.

Prema novim uvjetima natječaja natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom da:

– imaju završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,

– nemaju navršenih 28 godina na dan 16. rujna 2019. godine,

– imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,

– imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,

– su osobno dostojni za obavljanje policijske službe,

– nisu članovi političke stranke.

Također, izmijenjen je i rok za podnošenje prijava koji je sada 31. 8. 2019.

Komentari
Prethodni članakThe Unimogs band začinio subotu na Ljetnoj pozornici
Sljedeći članak18. jubilarne „Ribarske večeri“ u Davoru kroz dvije večeri okupile nekoliko tisuća posjetitelja / foto