Nakon dugog i toplog ljeta, ponovno je došlo vrijeme za školske obveze. Ovog ponedjeljka škola je službeno započela, a to je posebno velik dan za sve prvašiće. Prvi put sa školskim obvezama srest će se 48.748 učenika prvih razreda osnovne škole. U novogradišku OŠ “Mato Lovrak” upisano je 12 prvašića više nego godinu prije. Uzbuđene prvašiće i roditelje dočekali su ravnateljica škole Vesna Lončar Cindrić, učiteljice i učenici drugoga razreda koji su im priredili veseli doček i priredbu. U Matičnoj školi upisano je 72 prvašića, raspoređeni su u četiri razredna odjela. U PŠ Ljupina upisano je 6 prvašića, koji sa 3. razredom čine kombinaciju. u PŠ Mačkovac upisan je jedan prvašić koji sa učenikom trećeg razreda čini kombinaciju. 

-” U Matičnoj školi držimo konstantan broj učenika, ukupan broj u školi je u plusu za dva učenika. Djeca su došla s praznim torbama i otići će s punim. Ako nešto nedostaje, to ćemo riješiti kroz nekoliko dana. U novu školsku reformu frontalno ulaze učenici 1.,5. i 7. razreda. Prostora za pripreme i poboljšanje ima, ali nitko ne očekuje da će se od danas promijeniti sustav obrazovanja, to je cijeli proces.” – rekla je ravnateljica OŠ “Mato Lovrak” Vesna Lončar Cindrić.

– ” Nova informatička oprema doći će do idućeg mjeseca, didaktički materijal je nabavljen. Mi kao škola smo spremni za početak školske godine. Uz brojne edukacije, učitelji i nastavnici dobili su i brojne upute, pojašnjenja i pripreme na radionicama. Pripreme su ovo ljeto bile puno intenzivnije i vjerujem da je učinak puno bolji.” – zaključila je ravnateljica Lončar Cindrić.

Gradonačelnik Vinko Grgić pozdravio je učenike i poželio im puno uspjeha i odlične ocjene. Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina uručila im je ruksake, bočice za vodu ili sok i pernicu s drvenim priborom.

-” Budite ponos svojim roditeljima, gradu i državi. Ulažite u svoje znanje, budite znatiželjni, tražite sve informacije od svojih učiteljica, snaga znanja je najveća koja danas postoji. Grad se pobrinuo za besplatne likovne mape i pribor za tehničku kulturu, kako bi roditelji sačuvali koju kunu više i usmjerili na ono potrebno svojoj djeci, ipak su udžbenici nekada bili veliki udar na njihov džep. Pomažemo na sve moguće načine, županija brine za škole, a Grad ulaže u opremu koju traže naši učitelji i nastavnici.” – rekao je gradonačelnik Vinko Grgić.

 

Komentari