MINISTAR unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera objavio je na press-konferenciji da se mijenja radno vrijeme trgovina za vikend. 

U četvrtak, petak i subotu trgovine će iznimno, uoči Uskrsa, raditi od 7 do 20 sati. 

“Svjesni da će uoči blagdana Uskrsa biti povećana potreba za odlaskom u trgovine, donijeli smo odluku o promjeni radnog vremena”, rekao je ministar Božinović.

Uobičajeno radno vrijeme trgovina u vrijeme epidemije koronavirusa je, podsjetimo, od 8 do 17 sati.

Konzumove prodavaonice, osim na Uskrs, ni ove godine neće raditi na Uskrsni ponedjeljak 13. travnja, stoji u priopćenju kompanije.

Osim toga, svim je zaposlenicima isplaćena i uskrsnica u iznosu od 1.000 kuna, što je za 300 kuna više nego prošle godine.

– Uskrsni ponedjeljak u Konzumovim je prodavaonicama već tradicionalno neradni dan koji zaposlenici provode sa svojim najdražima. Ove im je godine takav slobodan dan osobito potreban s obzirom na sav trud i rad koji su iskazali u proteklom izrazito teškom razdoblju, zahvaljujući kojem su naši kupci mogli i mogu nabaviti sve što smatraju potrebnim, a dodatno smo ih nagradili i isplatom veće uskrsnice. Svim kolegicama i kolegama kao i svim našim kupcima želim mirne i ugodne blagdane – izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Lidl na Uskrs ne radi, ni na Uskrsni ponedjeljak. Kaufland na Uskrs ne radi, na Uskrsni ponedjeljak radi od 8 do 17 sati. Plodine na Uskrs ne rade, na Uskrni ponedjeljak rade od 08 do 17 sati

Foto: Internet

Izvor: novac.hr

Komentari
Prethodni članakStručnjaci analizirali otpornost gospodarstava 130 zemlje: Hrvatska zauzima poprilično visoko mjesto
Sljedeći članakUveden privremeni info telefon Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje