U ORGANIZMU VOZAČA OČITANA KONCENTRACIJA ALKOHOLA OD 1,87 PROMILA

U Donjoj Bebrini, dana 20. ožujka, u 19.15 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je jedan od sudionika bio pod utjecajem alkohola (1,87 promila alkohola u organizmu). Policijski službenici su utvrdili da je alkoholizirani 34-godišnjak upravljao osobnim automobilom, dok je ispred njega neregistriranim i tehnički nepregledanim traktorom upravljao 31-godišnjak. Za traktor koji nije bio propisno osvijetljen bila je priključena poluprikolica, također neregistrirana i tehnički nepregledana, koja nije imala propisane uređaje za osvjetljavanje. U jednom trenutku 34-godišnjak je zbog neprilagođene brzine prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio poluprikolice. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su alkotestom u organizmu 34-godišnjaka očitali koncentraciju alkohola od 1,87 promila, kojega su zadržali na otriježnjenju. Protiv 34-godišnjaka slijedi odgovarajuća prekršajna prijava, kao i protiv 31-godišnjeg vozača traktora zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

NASTAVLJA SE DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

Tijekom vikenda, na području Policijske uprave brodsko-posavske, građani su dragovoljno predali oružje u dva slučaja. Naime, građani s područja Slavonskog Broda i Cernika, donijeli su odluke o dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija, i predali

policijskim službenicima: pištolj marke Beretta, i tri ručne bombe M75, dvije improvizirane metalne bombe i jedne ručne bombe M91.

Građani mogu i dalje, u neograničenom vremenskom razdoblju, sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te u sklopu kampanje „Manje oružja – manje tragedija“, policiji dragovoljno predati vatreno oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo bez straha od kažnjavanja.

Odluka o dragovoljnoj predaji i poziv policiji na broj telefona 192, prvi je korak prema sretnijoj i sigurnijoj budućnosti bez oružja.

USLUŽIVALI PIĆA GOSTIMA TE KRŠILI ODLUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, dana 19. ožujka, u 19.30, na području Općine Vrpolje, utvrdili su kršenje odredbi Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. Naime, utvrđeno je da su u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta usluživana pića gostima suprotno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Policijski službenici dostavljaju obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti mjerodavnom Državnom inspektoratu.

REZULTATI AKCIJE „ALKOHOL“

Policijski službenici su na području Policijske uprave brodsko-posavske, u petak/subotu (20./21. ožujka) proveli preventivno-represivnu akciju „Alkohol“. U vrijeme trajanja akcije, policajci su utvrdili ukupno 45 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih se 18 prekršaja odnosilo na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nakon čega su vozači isključeni iz prometa. Najveća izmjerena koncentracija alkohola očitana je u Rešetarima u organizmu 62-godišnjeg vozača bicikla te je iznosila 2.61 g/kg alkohola u krvi. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici su sankcionirali sve počinitelje prekršaja.  

Komentari
Prethodni članak9 novih pozitivnih osoba u Brodsko posavskoj županiji
Sljedeći članakPolicija provela pojačanu akciju nadzora prometa