Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška jučer je organiziralo još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija se provodila od 9,00 do 16,00 sati u prostorijama Crvenog križa u Ulici Miroslava Kraljevića 6 u Novoj Gradiški.

Pomoći nekome, učiniti dobro djelo, spasiti nečiji život, misija je i nakana dobrovoljnih darovatelja krvi koji su se i jučer u velikom broju odazvali akciji Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška.

Prema riječima ravnatelja Gradskog društva Crvenog Križa Nova Gradiška Franje Pavlović na našem području ima oko 1100 aktivnih darovatelja krvi, no problem s kojim se godinama susreću je što prevladava staračka populacija. Iz tog razloga Crveni križ provodi razna predavanja kako bi educirali mlade ljude i samim tim im ukazali na važnost darivanja krvi.

Kao i do sad GDCK pripremili su napitke i sendviče za donatore, te osigurali prostor i uvjete za rad djelatnicima Transfuzijskog centra KBC Osijek s kojima već dugo surađuju.

Jučerašnja akcija uspješno je privedena kraju, prikupljeno je 55 doza krvi, od čega je 50 muškaraca i svega 5 žena.

Iako je broj nešto manji u odnosu na prošli put, donirana krv sigurno će pomoći.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakCrni vikend iza nas: Teške tjelesne ozljede zadobio 31-godišnjak; u Novoj Gradiški izgorjela dvorišna zgrada
Sljedeći članakNakon žarulja s volframovom niti, od jeseni i halogene žarulje odlaze u povijest