Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda (25./26. siječnja, u vremenu od 20 do 5 sati), proveli su preventivno represivnu Akciju „Alkohol“ u prometu, kojom prilikom su za upravljačem vozila uhvatili 12 alkoholiziranih vozača, te ih adekvatno sankcionirali.

Prošli tjedan (od 20. do 26. siječnja), prilikom pojačanih nadzora u području prometa, policijski službenici su utvrdili ukupno 346 prometnih prekršaja, od kojih je 127 prekršaja nepropisnih brzina, 46 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način za vrijeme vožnje, 9 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 6 prekršaja pješaka, 5 prekršaja obveza vozača prema pješacima, 4 prekršaja upravljanja vozila pod zabranom, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveću koncentraciju alkohola u iznosu od 2,23 promila, policijski službenici su alkotestom očitali u organizmu 47-godišnjeg vozača osobnog automobila (dana 25. siječnja, u 22,30 sati, u Brodskom Stupniku). Najvećom nepropisnom brzinom od 200 km/h, osobnim automobilom je upravljao 49-godišnjak iz Zagreba (autocesta A3, dana 26. siječnja, u 12.54 sati), a u naselju Gromačnik, 31-godišnjak je (dana 26. siječnja, u 0,50 sati) upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 99 km/h.

Policija poziva sudionike u prometu na oprez, jer je zbog promjenjivih vremenskih prilika kolnik klizav i povremeno zaleđen, te je gotovo svakodnevna pojava magle, posebice u jutarnjim i večernjim satima. Policija također podsjeća na važnost provjere tehničke ispravnosti vozila i korištenja propisane zimske opreme.

Komentari
Prethodni članakCigarete ponovo poskupljuju, otkriveno i koliko
Sljedeći članakDobra vijest za vozače: Pojeftinile sve vrste goriva