Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 27. lipnja do 3. srpnja 2022. godine, dogodilo se ukupno 20 prometnih nesreća, od kojih devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 17 osoba: sedam osoba su zadobile teže, a deset lakše tjelesne ozlijede.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 276 prometnih prekršaja, od čega: 82 prekršaja nepropisnih brzina, 61 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina od 106 km/h utvrđena je u naseljenom mjestu, izmjerena je u Ruščici, a kojom se kretala 38-godišnja vozačica osobnog automobila. Najveća koncentracija alkohola od 2.33, očitana je u petak, oko 13 sati, u organizmu 28-godišnjaka, koji je u Novoj Gradiški upravljao teretnim automobilom.

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakDanas u Gradskom parku komedija Licorice Pizza
Sljedeći članakNova Gradiška: Grupa Vigor oduševila prepun središnji gradski trg