PROŠLOTJEDNI NADZORI PROMETA NA CESTAMA

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 30. svibnja do 5. lipnja 2022. godine, dogodilo se ukupno 17 prometnih nesreća, od kojih šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno osam osoba: tri osobe su zadobile teže, a pet lakše tjelesne ozlijede.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 246 prometnih prekršaja, od čega: 106 prekršaja nepropisnih brzina, 49 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (tri prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, dva prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom…).

Najveća nepropisna brzina od 116 km/h utvrđena je u naseljenom mjestu, izmjerena je u Slavonskom Brodu, a kojom se kretao 25-godišnji vozač osobnim automobilom. Najveća koncentracija alkohola od 2.84‰, očitana je u srijedu, oko 20.20 sati, u organizmu 33-godišnjaka, koji je u Slavonskom Brodu upravljao četverociklom.
Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakNova Kapela: Još četiri mlade obitelji dobile sredstva za stambeno zbrinjavanje
Sljedeći članakU Domu kulture radionica “Lica iza slikovnica”