Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 3. do 9. listopada, dogodilo se 19 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, 9 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te 9 nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su nadzirući promet, utvrdili 411 prometni prekršaj, od kojih 193 prekršaja nepropisnih brzina, 65 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom upravljanja automobilom, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (8 pretjecanje i obilaženje, 4 neregistrirano vozilo, 5 tehnička neispravnost, 3 bez položenog ispita i sl.)

Najveća koncentracija alkohola od 3,0 promila očitana je u organizmu 61-godišnjeg bicikliste, koji je sankcioniran za prekršaj počinjen u Sl. Brodu, 3. listopada, u 13 sati.

Prometni policajci su također, dana 9. listopada, u 7.15 sati, nadzirući promet u Trnjanima zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 41-godišnjak. Utvrđeno je da 41-godišnjak upravlja automobilom pod utjecajem alkohola (2,80 promila), te prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Policijski službenici su alkoholiziranog vozača zadržali u policiji do otriježnjenja, te protiv istog podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici nastavljaju pojačano nadzirati promet na području policijske uprave s naglaskom na teže prometne prekršaje, a sudionike u prometu pozivaju na oprez i poštivanje prometnih propisa.

Komentari
Prethodni članakMirela Relković: Online poslovanje
Sljedeći članakU “Dječjem tjednu” Dom kulture posjetilo više od tisuću djece