Proizvođači mlijeka i ostali poljoprivrednici sa šireg novogradiškog područja danas su na novogradiškoj obilaznici na križanju kod Rešetara blokirali prometnicu i tako dali podršku poljoprivrednicima koji prosvjeduju u Zagrebu zbog niske otkupne cijene mlijeka, a i ostalih problema vezanih za mljekarstvo, otkup mlijeka, poticaje i PDV.

Na mirnim prosvjedima okupio se veliki broj proljoprivrednika s 25 traktora, a neki poljoprivrednici s našeg područja s oko 13 traktora otišli su na punkt kod Lužana. Poljoprivrednici su rekli da ostaju na cestama dokle god treba, odnosno dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Jučer su cijeli dan poljoprvirednici bili na dogovorima s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, no bez rezultata. Ljutiti poljoprivrednici, odlučili su prekinuti svaku komunikaciju s ministrom Tihomirom Jakovinom. Rezolutno traže njegovu ostavku i inzistiraju na razgovoru s premijerom. Vlada poziva predstavnike mljekara na nastavak pregovora o utvrđivanju cijene mlijeka i apelira na njih da dosadašnje blokade prometnica budu iznimka jer daljnje blokade neće dopustiti, poručio je premijer Zoran Milanović s današnje sjednice Vlade. O tijeku prosvjeda i pregovora redovno ćemo Vas izvješćivati u našem programu, na našem portalu i u emisiji za selo i poljoprviredi.

Autor: Nikola Knežević

 

Komentari
Prethodni članakNove radionice trudničkog tečaja
Sljedeći članakNovogradiška gimnazija – istinska škola za Europu