Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 21. do 27. kolovoza, dogodile su se 22 prometne nesreće, od kojih, jedna s poginulom osobom, devet s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 16 osoba, jedna smrtno, tri su teže, a 12 je lakše ozlijeđeno.
U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 602 vozila te su utvrdili 281 prometni prekršaj, od čega: 65 prekršaja nepropisnih brzina, 42 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 102 km/h, a izmjerena je u nedjelju, 27. kolovoza, oko 15:50 sata u Gornjoj Vrbi, počinitelj prekršaja je 33-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.
Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 174 km/h, a izmjerena je u nedjelju, 27. kolovoza, oko 9:25 sati na dionici autoceste A-3 jug, počinitelj prekršaja je 34-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.
Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,16 promila, a očitana je u petak, 25. kolovoza oko 21 sat, u Cerniku, u organizmu 41-godišnjaka, koji je upravljao s osobnim automobilom.

 

Komentari
Prethodni članakU petak na Gradskim bazenima ne propustite koncert “Vatrogasaca”
Sljedeći članakSutra u kinu animirani film “Nestašna zubić vila”