Prošli tjedan (od 25. studenoga do 1. prosinca), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo su 18 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba poginula, dok je pet osoba lakše ozlijeđeno. Policijski službenici su u kontinuiranim prošlotjednim nadzorima, utvrdili 313 prometnih prekršaja. Najbrojniji prekršaji su nepropisne brzine, kojom prilikom je utvrđeno 155 prekršaja nepropisne brzine.

Ovaj tjedan rekorder, na autocesti A3 (kod Starog Petrovog Sela) je 41-godišnji državljanin Italije, koji se kretao osobnim automobilom brzinom od 246 km/h (dana 28. studenoga, u 12.40 sati). Nepropisnombrzinom (autocestom A3, kod Sibinja, dana 25. studenoga, u 13.05 sati), kretao se 33-godišnji državljanin Njemačke, upravljajući osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka. U Starom Slatiniku, kroz naselje (dana 1. prosinca, u 14.20 sati), nepropisnom brzinom od 94 km/h, kretao se 33-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, požeških registracijskih oznaka. Nadalje je utvrđeno 33 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa.  U 27 slučajeva, vozači su prilikom vožnje bili pod utjecajem alkohola. Rekorder je 34- godišnji vozač osobnog automobila, koji je 28. studenoga, u 23.40 sati, u Cerniku, isključen iz prometa jer je upravljao osobnim automobilom s 2,76 promila alkohola u organizmu.  Također je utvrđeno 7 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 4 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (tehnička neispravnost, nepoštivanje prednosti prolaza i dr.).

Prilikom granične kontrole, dana 30. studenoga, u 4.50 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su izrazili sumnju da su boravišne dozvole u putnim ispravama kod troje državljana Maroka (u dobi od 42, 44 i 58) krivotvorene. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da su se državljani Maroka koristili krivotvorenim boravišnim dozvolama Italije i Belgije u putnim ispravama, a koje su pribavili radi ulaska u spomenute države. Policijski službenici su osumnjičene uz kaznene prijave zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprave, dana 1. prosinca predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom Županijskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje. U 14 sati istoga dana predani su sucu istrage, koji im je odredio jednomjesečni istražni zatvor te su predani u zatvor u Požegu.