Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 18. do 24. prosinca, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 663 vozila. Pritom su utvrdili 411 prometnih prekršaja, od kojih je 172 prekršaja nepropisnih brzina, 39 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 9 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje.

Osim prekršaja „4 glavne ubojice u prometu“, utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (8 pretjecanje i obilaženje, 6 obveze vozača prema pješacima, 4 nepoštivanje prednosti prolaza i dr.). Također je tijekom vikenda (dana 22./24. prosinca), prilikom pojačanih nadzora utvrđeno 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima u prometu s posebnim naglaskom na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te će također pojačano postupati prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima. Apeliramo na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.

Komentari
Prethodni članakJoš jedan krijumčar uhvaćen na djelu
Sljedeći članakŽive jaslice u Okučanima