PROŠLOTJEDNI KONTINUIRANI NADZORI PROMETA NA CESTAMA

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 30. kolovoza do 5. rujna 2021. godina, dogodilo se 20 prometnih nesreća, od kojih 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 17 prometna nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 3 osobe su zadobile lakše tjelesne ozlijede.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 358 prometnih prekršaja, od čega 159 prekršaja nepropisnih brzina, 68 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, 18 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Prošlotjedni „rekorderi“ su 48-godišnjak (državljanin Grčke), koji je upravljao osobnim automobilom, autocestom A3, nepropisnom brzinom od 254 km/h, dok je 27-godišnjakinja kroz naseljeno mjesto (Stari Slatinik), upravljala osobnim automobilom brzinom od 97 km/h, te 28-godišnjak, koji je u Slavonskom Brodu, u Primorskoj ulici, upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,15 promila.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakU Brodsko posavskoj županiji 12 novozaraženih koronavirusom
Sljedeći članakHoće li biti bolje: Najavljeni kratkoročni mehanizmi pomoći stočarima