Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 19. do 25. prosinca, dogodilo se 27 prometnih nesreća, od kojih, pet s ozlijeđenim osobama i 22 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 12 osoba, dvije teže, a 10 je lakše ozlijeđeno.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 311 prometna prekršaja, od čega: 102 prekršaja nepropisnih brzina, 51 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 89 km/h, a izmjerena je u petak, 23. prosinca, oko 9 sati u Trnjanima, počiniteljica prekršaja je 19-godišnjakinja koja je upravljala osobnim automobilom.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 1,86 promila, a očitana je u utorak, 20. prosinca oko 22,15 sati, u Slavonskom Brodu, Čavlički kraj u organizmu 35-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Komentari
Prethodni članak290 milijuna kuna za preradu, obnovljive izvore energije i potresom pogođene poljoprivrednike
Sljedeći članakZamijenite kune u eure u poštanskim uredima