Prošli tjedan (od 1. do 7. kolovoza), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 13 prometnih nesreća, od kojih 1 s poginulim osobama, 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 2 osobe su smrtno stradale, 5 osoba je teško ozlijeđeno, dok je 5 osoba lakše ozlijeđeno.

Policijski službenici su u pojačanim nadzorima (prošli tjedan) utvrdili 267 prometnih prekršaja, od čega 76 prekršaja nepropisnih brzina, 72 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prekršaji.

Najveća nepropisna brzina od 102 km/h, utvrđena je u naselju Grabarje, dana 5. kolovoza, u 22.50 sati, za koji prekršaj je sankcioniran 20-godišnji vozač osobnog automobila. Najveća koncentracija alkohola od 2,09 promila, očitana je (dana 4. kolovoza, u 22.55 sati), u organizmu 28-godišnjaka, koji je u Novoj Gradiški upravljao osobnim automobilom.

Upravljao nepropisnom brzinom, pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje

Nadalje, u Trnavi, dana 6. kolovoza, u 23.15 sati, policijski službenici Policijske postaje Okučani, prilikom nadzora prometa, zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 21-godišnjak. Utvrđeno je da je isti pod utjecajem alkohola (1,81 promila), te je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Također je upravljao nepropisnom brzinom koja je za 21 km/h veća od dopuštene u naseljenom mjestu. Policijski službenici su 21-godišnjaka zadržani u policiji do otriježnjenja, te protiv njega podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici podsjećaju vozače na njihove obveze i dužnosti, te nastavljaju i dalje s nadzorima prometa. Aktivnosti policije biti će usmjerene prema vozačima koji svojim ponašanjem grubo krše prometne propise, a posebno prema onima koji prekorače brzine kretanja, voze pod utjecajem alkohola i tako ugrožavaju sebe i ostale sudionike u prometu.  

Komentari
Prethodni članakSutra u kinu epska avantura: Dolittle
Sljedeći članakProsječan stanovnik RH u 2021. stvara otpada više nego ikad