Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 24. do 30. lipnja, dogodila se 21 prometna nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama a 17 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno su ozlijeđene četiri osobe, dvije su teže, a dvije su lakše ozlijeđene. U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 538 vozila te su utvrdili 329 prometnih prekršaja, od čega: 80 prekršaja nepropisnih brzina, 71 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 94 km/h, a izmjerena je u subotu, 29. lipnja oko 22 sata u Slavonskom Brodu, Petra Svačića počinitelj prekršaja je 20-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 177 km/h, a izmjerena je noćas, 1. srpnja oko 2:50 sati na dionici autoceste A3, počinitelj prekršaja je 38-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosi 2,26 promila, a očitana je u organizmu 59-godišnjaka koji je u subotu, 29. lipnja oko 16 sati u Slavonskom Brodu u Ulici Nikole Zrinskog upravljao s osobnim automobilom.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Komentari
Prethodni članakGrad Nova Gradiška poziva na javnu tribinu o gospodarenju otpadom
Sljedeći članakIz Doma kulture pozivaju na otvorenje izložbe Jelene Sokić “We are all one”