Na području Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (od 11. do 17. studenoga), dogodilo se 19 prometnih nesreća, od kojih 15 s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene.

U spomenutom vremenu, a u nastavku preventivno represivnih aktivnosti u području prometa, policijski službenici su sankcionirali 354 prometna prekršaja, od čega su najbrojniji prekršaji nepropisnih brzina (179 prekršaja).

Rekorder na autocesti A3, kod Nove Gradiške, bio je 51-godišnji državljanin Austrije, koji je upravljao osobnim automobilom, krećući se brzinom od 252 km/h (dana 16. studenoga, u 13.58 sati). U Slavonskom Brodu, Sjevernom veznom cestom (dana
14. studenoga, u 0,34 sati), 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 117 km/h.

Nadalje, utvrđeno je 38 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa. Tijekom nadzora, policijski službenici su uhvatili 23 alkoholizirana vozača, od kojih je 32-godišnjak s najvećom koncentracijom alkohola u organizmu od 2,83 promila, upravljao osobnim vozilom u Slavonskom Brodu (Kumičićeva ulica i LJ. Posavskog), dok je 51-godišnjak, u Novoj Gradiški, upravljao biciklom s 2,22 promila alkohola u organizmu.

Također je utvrđeno, da 9 je vozača na nepropisan način koristilo mobitel tijekom vožnje, a u manjem broju utvrđeni su i drugi prekršaji (pretjecanje i obilaženje, nepoštivanje prednosti prolaza, vožnja bez položenog ispita, istek važenja prometne
dozvole, tehnička neispravnost, obveze vozača prema pješacima i dr.).

Policija apelira na sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa, kako bi se izbjegle prometne nesreće i stradavanja osoba u istim.

Komentari
Prethodni članakU Njemačkoj nestao 18-godišnji Slavonac?!
Sljedeći članakSutra mogući problemi u isporuci vode u Zapolju, Adžamovcima, Gunjavcima i Drežniku