U župi Mučeništva svetog Ivana Krstitelja u Zapolju, svečano je proslavljen blagdan svete Elizabete ugarske, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda.

Naime, ovdje u župi aktivno djeluje mjesno bratstvo FSR-a, čijih je 12 članova u ponedjeljak, 17. studenog, na dan svete Elizabete, položilo trajne zavjete i obećalo živjeti evanđelje po uzoru na svetog Franju: u svojoj obitelji, župi, na radnom mjestu.

Svečanu euharistiju, pod kojom su članovi zavjetovani, slavio je o. Josip Poleto, zapoljski župnik i duhovni asistent mjesnog bratstva.

Trenutačna ministra bratstva FSR-a u Zapolju je Marija Belligoi, doministra je Mara Dautović, tajnica Lovorka Klarić, rizničarka Katica Grgić, a učiteljica novaka – Ankica Ruškan. Kažemo trenutačna, jer bi 7. prosinca, prema pravilima i generalnim konstitucijama FSR, trebao biti sazvan izborni kapitul mjesnog bratstva FSR Zapolje. Na njemu će biti riječi o dosadašnjim aktivnostima bratstva, a bit će birani i novi ministar, zamjenik ministra, tajnik, blagajnik i učitelj novaka.

Mjesno bratstvo u Zapolju sada ima tridesetak zavjetovanih članova, koji svakodnevno mole, sudjeluju u aktivnostima župe, nastoje trajno svjedočiti svoju vjeru, a životom i radom, žele slijediti svog serafskog oca, svetog Franju Asiškog.

Autor: Višnja Mikić / photo: Foto studio “Z

Komentari
Prethodni članakSvijeće i molitva za Vukovarce
Sljedeći članakObilježen Dan Konvencije o pravima djeteta