U petak, 17. siječnja u župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški svečano je proslavljen sv. Antun Opat ili Pustinjak, posebno štovani svetac u ovoj posavskoj župi.

Središnje misno slavlje predvodio je msgr. Zlatko Koren, župnik zagrebačke župe sv. Blaža, a u koncelebraciji su bili vlč. Branko Gelemanović, domaći župnik i vlč. Josip Bogović, župnik susjedne župe Krista Kralja u Rešetarima. U prigodnoj homiliji msgr. Koren je predstavio lik svetog Antuna kao onoga koji je poput bogatog mladića iz Evanđelja napustio svijet i bogatstvo te se u pustinji posvetio Bogu. „Ovakvi nam svetački likovi svjedoče jednu veličinu čovjeka koji sve daje Bogu i za Boga. Sveti Antun nam svima može biti uzor kako se odupirati zlu i činiti dobro svojoj Crkvi, domu i domovini“ primijetio je u homiliji msgr. Koren. Na kraju misnoga slavlja predvoditelj je pozdravio domaćeg župnika Branka Gelemanovića i župnog vikara Marka Dušaka te je pozdravio sveobuhvatne radove na obnovi župne crkve, koja se po redu veličine svrstava u desetak najvećih crkava u Slavoniji.

Večernje misno slavlje predvodio je preč. Dražen Akmačić, domaći sin, župnik u Vetovu i kanonik požeškog Stolnog kaptola sv. Petra, dok je u koncelebraciji bio vlč. Marko Dušak, župni vikar.

Izvor/Foto: IKA

 

 

Komentari
Prethodni članakPlanirate godišnji? Ovo je popis neradnih dana u 2020. godini
Sljedeći članakBlato i stajski gnoj po cesti stvaraju velike probleme, hoćemo li se ikad civilizirati?!